top of page
KAARTJE 3.jpg

Amethist - Apofyliet - Bariet - Bergkristal - Calciet - Hematiet - Stilbiet 

(van boven naar onder)

Amethist

Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. Amethist geeft wijsheid, harmonie, rust, onthechting, helpt je de stilte in jezelf te vinden en geeft dieper inzicht. Hierdoor helpt Amethist je te zien wat nu echt belangrijk voor je is. Zo maakt de Amethist het mogelijk om verdriet en verlies makkelijker te kunnen verwerken en accepteren. Amethist is een uitstekend kristal om afstand te nemen van een situatie en los te laten. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden. Het is dé steen van het loslaten. Negatieve gedragspatronen en gewoontes kun je verbreken door met de steen te mediteren. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en heldere inzichten bevorderen. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen. Bij problemen met in- en doorslapen, en bij nachtmerries werkt een brok amethist op het nachtkastje of onder het hoofdkussen uitstekend. (Gebruik een kristal nooit in plaats van medisch advies, altijd in samenwerking met).

Apofyliet

Apofyliet wordt vaak samen gevonden met Stilbiet, ze behoren samen tot de familie van de zeolieten. De steen is een goede energieleider doordat het veel water bevat. Bij de breukvlakken glanst de steen parelmoerachtig. Apofylliet bezit een hoge vibratie, is verbonden met de Engelen, is drager van de Akasha-kronieken en is een prachtig liefdevolle ondersteuning in je Ascensie-processen, In een ruimte versterkt de steen de energieën. Apofylliet is een steen van waarheid en zorgt voor erkenning van iemands ware zelf. Hij werkt kalmerend en is effectief bij stress en heft negatieve denkpatronen op, tevens bevrijdt hij onderdrukte emoties, overwint angst en bezorgdheid. Helpt je onzekerheden accepteren. De steen draagt bij tot een kalme levenshouding, innerlijke rust, eerlijkheid, helpt om jezelf te zijn zonder slecht geweten, bevrijdt onderdrukte gevoelens, helpt blokkades en negatieve denkpatronen te doorbreken. Apofylliet kun je goed gebruiken bij meditatie, astrale reizen, healing en reiki. De cliënt kan zich dieper ontspannen en is ontvankelijker. De steen geeft, spirituele inzicht/kennis, brengt daarmee helderheid en een hoger perspectief op jouw Zijn, jouw missie en taken. Maar ook je valkuilen, je kwaliteiten en je leerlessen op je Pad, dit gecombineerd met de compassie en Liefde van je eigen zijn. Waarmee het je helpt dieper en dieper in de oordeelloosheid te blijven en meer in je Meesterschap te gaan staan, vanuit hart en Bewustzijn! Fysiek helpt Apofyliet bij ademhalingsklachten, astma-aanvallen (op de borst leggen), de steen helpt tevens bij slijmvliesontsteking, slechte huid, allergieën en heeft positieve werking op het zenuwstelsel (Gebruik een kristal nooit in plaats van medisch advies, altijd in samenwerking met).

Bariet

Bariet maakt onafhankelijk en helpt je in je kracht staan. Het stimuleert je om je leven in eigen hand te nemen, om voor jezelf op te komen en maakt minder verlegen. Bariet helpt je inzicht te verkrijgen zodat je niet langer de idealen van anderen te volgt. Bariet vermindert het op de wenken bedienen van anderen en leert je je eigen grenzen aan te geven en zodoende "nee" te zeggen. Daarnaast helpt Bariet je je levensdoel te vinden en waar te maken. Bariet reinigt het hele chakrastelsel en brengt deze opnieuw in balans. Psychisch versterkt hij autonomie. Hij helpt je je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen. Deze steen bevordert mentale focus. Als sterk motiverende steen is bariet weldadig voor mensen wier energieën versnipperd of uitgeput zijn. Geestelijk ondersteunt hij het geheugen en vergroot je vermogen om dingen te organiseren en je gedachten uit te drukken. Emotioneel is bariet weldadig voor platonische vriendschappen en moedigt hij intimiteit en inzicht in allerlei relaties aan. Bariet helpt bij het loslaten van oude patronen, obsessies en angsten. Bariet bevordert vitaliteit, is weldadig voor het geheugen, de hersenen en het gezichtsvermogen. Hij werkt kalmerend op de maag en het zenuwstelsel en helpt bij chronische vermoeidheid, ontgifting, verslaving en keelpijn. (Gebruik een kristal nooit in plaats van medisch advies, altijd in samenwerking met). 

Bergkristal

Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. De steen belichaamt het concept van zuiverheid en licht. Kwarts brengt helderheid van denken en doelstelling in hoofd & hart en helpt verwarring te overwinnen. Ook helpt het je om een heldere verbinding te leggen met je hogere zelf en gidsen. Als je een kwarts kristal of bergkristal vasthoudt verdubbelt dat je biomagnetische veld, versterkt het de spierspanning en beschermt tegen straling. Bergkristal brengt de energie in een volmaakte toestand door terug te gaan naar de toestand voor de ziekte. Het reinigt en versterkt de organen en verfijnde lichamen en resoneert met alle chakra’s. Op het spirituele vlak verhoogt dit kristal de energie tot het hoogst mogelijk niveau. Bergkristal stimuleert het immuunsysteem. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree. (Gebruik een kristal nooit in plaats van medisch advies, altijd in samenwerking met).

Calciet

Calciet is een soort kalksteen en heet ook wel kalkspaat. Het mineraal is veelvoorkomend en heeft een bonte verscheidenheid aan kleuren en vormen. Kleurloos, wit, grijs, zwart, beige, bruin, geel, roze, rood, groen en blauw. Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie. De steen reinigt de chakra's, brengt deze in balans, verwijdert stagnerende energie in het lichaam en versnelt de ontwikkeling en (spirituele) groei. De steen geeft hoop en helpt om op alle niveaus het energieniveau te verhogen. Op psychisch niveau verbindt Calciet de emoties met het intellect en creëert zodoende emotionele intelligentie. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust en helderheid (brengt het drukke geklets in het hoofd tot rust). Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie, zorgt voor onderscheidingsvermogen en versterkt het geheugen Calciet zorgt er voor dat ideeën worden omgezet in daden. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert groei in kinderen. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen, het skelet, de gewrichten en stimuleert de calciumopname. (Gebruik een kristal nooit in plaats van medisch advies, altijd in samenwerking met).In een ruimte geplaatst verwijdert het negatieve energieën en verhoogt het energieniveau (wel regelmatig reinigen). Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert groei in kinderen. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen, het skelet, de gewrichten en stimuleert de calciumopname. (Gebruik een kristal nooit in plaats van medisch advies, altijd in samenwerking met)

Naast deze algemene eigenschappen hebben blauw, groen, oranje, rood, geel de volgende aanvullende eigenschappen: 

-Blauw Calciet werkt kalmerend en ontspannend. Het beschermt tegen negatieve energie en bevordert de communicatie. Fysiek heeft de steen een positieve    werking op de keel, longen en schildklier en werkt bloeddrukverlagend en pijnstillend. 

-Groen Calciet maakt flexibel en helpt bij het loslaten van oude denk- en gedragspatronen. Het herstelt de geestelijke balans en maakt positief en optimistisch.  Fysiek heeft het een positieve werking op de huid, artritis, artrose, koorts en het immuunsysteem.

-Oranje Calciet werkt reinigend en vitaliserend. Het herstelt de geestelijke balans en werkt stemmingsverbeterend. Dit heeft een positief effect op angst en  neerslachtigheid. Fysiek heeft de steen een positieve werking op de voortplantingsorganen, darmen (bijvoorbeeld ziekte van Crohn en obstipatie) en galblaas.  Tijdens de zwangerschap kan oranje calciet de ontwikkeling van de foetus ondersteunen en ochtendmisselijkheid verminderen.

-Rode Calciet geeft energie en wilskracht. Het vermindert angst en blokkades en heeft een positieve werking op de heupen en benen.

-Geel Calciet stimuleert wilskracht en geeft energie.

Verzorging: Calciet kan beter niet (langdurig) blootgesteld worden aan water.

Hematiet

Hematiet is een zeer aardende en beschermende steen. Hij trekt je als het ware de aarde in. Dit is erg goed voor je als je wankelt of moeite hebt om je staande te houden in je groeiprocessen, vooral als deze in een stroomversnelling gaan. Hematiet wordt soms ervaren als een zware steen, omdat hij zo krachtig geaard is. Schrik hier niet van, want hij zorgt door zijn sterke aarding dat afvalstoffen en energieën sneller en gemakkelijker afgevoerd kunnen worden. De steen is dus heel nuttig in deze tijd van reiniging en transformatie. Door de schoonmaak wordt het steeds makkelijker om je eigen hoger licht en doelen werkelijk op aarde te realiseren. Op het psychische vlak is hematiet krachtig, hij ondersteunt timide mensen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Goed bij verslavingen en dwanghandelingen. In geestelijk opzicht bevordert hematiet de concentratie en verbetert het geheugen. Fysiek heeft Hematiet een krachtige band met bloed. Het herstelt, versterkt en reguleert de bloedvoorziening en kan hitte aan het lichaam onttrekken, ook goed bij bloedarmoede. Het ondersteunt de nieren en herstelt weefsels. Ook goed bij kramp in de benen, bezorgdheid en slapeloosheid. Verzorging: Hematiet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden maar moet goed afgedroogd geworden als het in contact is geweest met water. De steen kan anders gaan roesten. (Gebruik een kristal nooit in plaats van medisch advies, altijd in samenwerking met). 

Stilbiet

Stilbiet wordt vaak samen gevonden met Apofyliet, ze behoren samen tot de familie van de zeolieten. is een hele spirituele steen en bevordert de intuïtie, spirituele inzichten en creativiteit. Het helpt accepteren en om dingen los te laten. Stilbiet kan het leren bevorderen, onrust in je hoofd kalmeren en zorgen dat je mentaal in evenwicht blijft. Stilbiet gaat verwarring tegen en helpt je om je leven in eigen hand te nemen. Deze steen helpt je de angst te overwinnen om een verkeerde keuze te maken en om alle keuzes als mogelijke leerpaden te zien. Stilbiet brengt evenwicht tussen de beide hersenhelften en kan malende gedachten stoppen zodat je beter op je taak kan focussen. Deze steen helpt je om keuzes te maken en om je daarbij niet te laten beperken door wat er mogelijk is, maar om door te gaan totdat je helder hebt wat je echte dromen en verlangens zijn. Daarnaast stimuleert de energie van Stilbiet een gevoel van zachtheid, dat je heel diep bij jezelf kan brengen. Dit schenkt een meer heldere visie waardoor de vaak wat starre identificatie met het ‘Ik’ ruimer wordt; je gaat je meer een deel van het grote geheel voelen. Silbiet werkt zuiverend in de aura en is een goede steen om in te zetten bij spirituele activiteiten en energetisch werk zoals het werken met (Reiki)energie. De steen werkt aardend, beschermend bij astraal reizen en maakt ontvankelijk voor begeleiding van gidsen & engelen. Fysiek werkt stilbiet ontgiftend, versterkt de functie van de nieren en heeft een positieve werking op de hersenen, gewrichten, strottenhoofdontsteking en smaak. (Gebruik een kristal nooit in plaats van medisch advies, altijd in samenwerking met).

bottom of page