top of page
KAARTJE 3.jpg
IMG_20220816_102542.jpg
IMG_20200218_161109_edited.jpg

Jaspis (rood)

Rode jaspis staat bekend als de hoogste voeder, deze steen versterkt op duurzame wijze de levensenergie. De steen stabiliseert en geeft rust en biedt daardoor ondersteuning bij stress. Ideale steen om als ketting te dragen. Rode jaspis kan je helpen om je uithoudingsvermogen te vergroten. De steen versterkt je basis chakra en je verbinding met de aarde. Daarnaast versterkt de steen je geheugen . De energie van rode jaspis is stabiel en helpt je daardoor om je eigen energie te stabiliseren.  Dit kan leiden tot een goede gezondheid, evenwichtige emoties, waarheid spreken en passend handelen. Rode jaspis doet zijn werk geleidelijk aan. Het voordeel hiervan is dat de verandering heel goed bestendigd. De frequentie van rode jaspis opent en stimuleert het basischakra en de kundalini energie. Wanneer de kundalini energie vanuit je bekken via je rug omhoog gaat geeft dit krachtige spirituele ervaringen. Want  deze energie activeert, reinigt en sterkt alle chakra’s en niveau’s van het energetische lichaam. Rode jaspis draagt bij aan het manifesteren van creatieve ideeën. Het kan je helpen aan een project of idee te blijven werken, ook als enthousiasme is verminderd. De energie van de steen helpt je om gedisciplineerd te zijn in je creatieve werk. Rode jaspis is een steen van fysieke kracht en energie. Het is zeer heilzaam voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben om te herstellen van lichamelijke zwakte door ziekte. Verder kan je het gebruiken om lichaamstraining meer effect te geven en als ondersteuning voor het bloedvaten- en ademhalingsstelsel. (Gebruik een kristal nooit in plaats van medisch advies, altijd in samenwerking met).

Jaspis Brecci (specifiek)

Jaspis Brecci is dieprood tot bruinrood van kleur met witte, beige en zwarte vlekken. Naast alle eigenschappen die te lezen zijn bij Jaspis (algemeen) is Jaspis Breccie één van de meest dynamische en activerende jaspis soorten, het is een zeer krachtige steen. Het werkt aardend en bevordert de energiedoorstroming door blokkades te doorbreken in de onderste chakra's en knieën. De steen werkt verwarmend en voorziet het lichaam van energie. Jaspis Breccie reinigt en balanceert de Chakra's en helpt je in je kracht staan. De steen ondersteunt je bij het aangaan van de strijd tegen onrechtvaardigheid en hij zal je helpen in moeilijke tijden waarbij het aangaan van een conflict onvermijdelijk is. Het bevordert wilskracht en doorzettingsvermogen en vermindert angst en zorgen. Lichamelijk heeft Jaspis Brecci een positieve werking op het bloed, werkt ontgiftend en stimuleert de werking van de lever, de bloedcirculatie en de stofwisseling. De steen  kan je ook ondersteunen als je wilt afvallen. (Gebruik een kristal nooit in plaats van medisch advies, altijd in samenwerking met). 

Jaspis (algemeen)

Jaspis (of Jaspis Landschap) werkt aardend en beschermend. Jaspis is een steen die heel veel voeding geeft, hij biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. De steen helpt je bij het maken v/d juiste keuze, je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het stimuleert 1e & 3e chakra, dit helpt je gronden en stevig staan maar maakt je ook daadkrachtig, volhardend en vastberaden. De steen helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis sterkt de geest, helpt je ook voor jezelf op te komen. Het geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen en het herinneren van dromen makkelijker. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Jaspis versterkt het immuunsysteem en vergroot de weerstand. Wel moet Jaspis direct op de huid worden gedragen om lichamelijke klachten te kunnen oplossen.

(Gebruik een kristal nooit in plaats van medisch advies, altijd in samenwerking met).

bottom of page